Πορτογαλία: Θάνατος από πλημμύρες καταιγίδας «Λεονάρντο»

Πορτογαλία: Θάνατος από πλημμύρες καταιγίδας «Λεονάρντο»

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες Τετάρτη στην Πορτογαλία ένας άνδρας περίπου 60 ετών, εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσε η καταιγίδα «Λεονάρντο» στην ιβηρική χερσόνησο. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, ο άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού ενώ επιχειρούσε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του πλημμυρισμένη περιοχή.

Η καταιγίδα «Λεονάρντο» προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Πορτογαλίας, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και να πλημμυρίσουν δρόμοι. Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους λόγω της αυξανόμενης στάθμης των νερών.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε υποδομές και κατοικίες, με αρκετούς δρόμους να παραμένουν απροσπέλαστοι. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

Συμπέρασμα

Το τραγικό περιστατικό στην Πορτογαλία υπογραμμίζει τους κινδύνους που εγκυμονούν οι έντονες καιρικές συνθήκες και την ανάγκη για αυξημένη προσοχή κατά τη διάρκεια τέτοιων φαινομένων. Οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση και να προειδοποιούν τους πολίτες για πιθανούς κινδύνους.