Ιράν: Συλλήψεις 139 αλλοδαπών σε διαδηλώσεις, φόβοι για χιλιάδες νεκρούς

Ιράν: Συλλήψεις 139 αλλοδαπών σε διαδηλώσεις, φόβοι για χιλιάδες νεκρούς

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν 139 ξένους υπηκόους στην πόλη Γιαζντ κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι συλλήψεις έγιναν σε μια περίοδο έντασης, με τις αρχές να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών από τις διαδηλώσεις μπορεί να φτάσει τα 30.000 άτομα. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από ανεξάρτητες πηγές, καθώς οι επίσημες εκτιμήσεις παραμένουν περιορισμένες. Η κατάσταση παραμένει ασταθής, με διεθνείς οργανισμούς να ζητούν διαφάνεια και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συμπέρασμα

Η κατάσταση στο Ιράν παραμένει κρίσιμη, με τις συλλήψεις αλλοδαπών και οι φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων να υπογραμμίζουν την ένταση. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις, ζητώντας λύσεις που θα διασφαλίσουν την ειρήνη και τα δικαιώματα των πολιτών.