Γαλλία: Σάλος για σεξιστικά σχόλια Γκι Ρου

Γαλλία: Σάλος για σεξιστικά σχόλια Γκι Ρου

Ο 87χρονος Γάλλος προπονητής Γκι Ρου προκάλεσε διαμάχη με δηλώσεις που υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να γεννούν και το ποδόσφαιρο δεν είναι κατάλληλο για φαρδιούς γοφούς. Τα σχόλια δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «L’Est Clair» και κατηγορούνται για σεξισμό.

Ο Ρου, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο της Οσέρ για περισσότερα από σαράντα χρόνια σε τρεις περιόδους, μίλησε για το ποδόσφαιρο και τον ρόλο των γυναικών στο άθλημα. Οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία, με πολλούς να καταδικάζουν τις απόψεις του ως απαρχαιωμένες και προσβλητικές.

Συμπέρασμα

Οι δηλώσεις του Γκι Ρου αντανακλούν απαρχαιωμένες απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με τη σύγχρονη προσέγγιση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό, προκαλώντας δικαιολογημένη κριτική.