Χίος: Ναυάγιο με 15 νεκρούς - Κικίλιας κατηγορεί λαθρέμπορους

Χίος: Ναυάγιο με 15 νεκρούς – Κικίλιας κατηγορεί λαθρέμπορους

Σε ναυάγιο στα ανοικτά της Χίου έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και τραυματίες μεταξύ των μεταναστών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Το περιστατικό συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου 2026, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την ανείπωτη θλίψη της κυβέρνησης για την τραγωδία. Στον λόγο του, ο υπουργός επισήμανε ότι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι και διακινητές αποτελούν εχθρούς της χώρας, υπογραμμίζοντας την ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος.

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης μεταναστευτικής κίνησης στο Αιγαίο, με τις ελληνικές αρχές να καταγράφουν συχνά επικίνδυνες προσπάθειες διακίνησης. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται από το Λιμενικό Σώμα και άλλες υπηρεσίες, με ελικόπτερα και σκάφη να σαρώνουν την περιοχή.

Συμπέρασμα

Το ναυάγιο στη Χίο αποτελεί μια από τις πιο τραγικές ανθρώπινες απώλειες στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας τα συνεχή προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης και την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας. Η δημόσια καταδίκη των λαθρεμπόρων από τον υπουργό αντικατοπτρίζει την επίσημη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό το πολύπλευρο ζήτημα.